Proiecte Bozovici

Ca o urmare fireasca a activitatilor proiectului, prin intermediul facilitati PLUS, 10 tineri din Bozovici si 2 reprezentati ai Primariei Bozovici, au participat la un workshop de 7 zile, de scriere si management de proiect, unde, impartiti in doua echipe, au dezvoltat doua proiecte aplicabile nevoilor comunitatii lor.

Echipa proiect "Un viitor mai curat"

anamaria-cheral
ANA-MARIA CHERA
carolina-valcota
CAROLINA VELCOTĂ
patricia-popescu
PATRICIA POPESCU
valeria-rusmir
VALERIA RUSMIR
iustina-turnea
IASMINA TURNEA

Proiectul își propune să îmbunătățească calitatea mediului și, implicit, a vieții în Bozovici.

Fetele noastre – Chera, Tina, Patty și Valeria- s-au mobilizat și își doresc ca, împreună cu Primăria Bozovici, să crească implicarea comunității în activități de ecologizare și menținere a curățeniei în comună. La finalul proiectului echipa speră ca toate comunitățile Bozovici să fie dotate cu containere pentru colectarea selectivă a gunoiului.

Astfel, tinerele vor identifica comunele în care se vor desfășura activitățile, vor organiza baze de date cu persoane/ organizații resursă, vor iniția o campanie de scrisori și petiții către autorități, vor recruta voluntari cu care vor desfășura acțiuni de ecologizare, vor căuta sponsori pentru cumpărarea containerelor etc.

Echipa speră ca prin acțiunile ei să onoreze tradiția de implicare civică a comunității din Bozovici.

Echipa proiectului "Filmul se intoarce in Almaj"

alexandra-berbentea
ALEXANDRA BERBENTEA
miruna-maresescu
MIRUNA MAREȘESCU
petrisoara-goliemba
PETRIȘOARA GOLÎMBA
lia-sofia-tira
LIA SOFIA ȚIRA
patricia-cirpan
PATRICIA CÎRPAN

Proiectul își propune să creeze punți între generații și să întărească comunitatea prin aducerea înapoi a filmului în Valea Almăjului.

Cinci adolescente – Petrișoara, Alexandra, Miuța, Miruna și Patricia – s-au gândit ca timp de 6 luni să lucreze la un proiect cultural pe care să-l transmită mai departe unei echipe noi, într-un lanț al mobilizării pentru Valea Miracolelor a tinerilor din comunitate. FILMUL se va întoarce în comunitatea Bozovici prin organizarea de proiecții la căminele culturale din sate.

Cum vor face asta?

Echipa va strânge fonduri pentru ecranul de proiecție și campania de promovare, va crea parteneriate cu organizații resursă pentru drepturile de difuzare, vor recruta și pregăti voluntari și, evident, vor organiza proiecții de filme, cât mai diverse, o dată la două săptămâni, în căminele culturale din Bozovici.