Proiecte Anina

Ca o urmare firească a activităților proiectului, prin intermediul facilități PLUS, 10 tineri din Anina și 2 reprezentați ai Primăriei Anina, au participat la un workshop de 7 zile, de scriere și management de proiect, unde, împărțiți în două echipe, au dezvoltat două proiecte aplicabile nevoilor comunității lor.

Echipa Fă rai din ce ai! cu proiectul Anina curată, Anina bogată

daria-drozd
DARIA DROZD
victoria-lazar
VICTORIA LAZĂR
eusebiu-diaconu
EUSEBIU DIACONU
bianca-mesesan
BIANCA MESEȘAN
cristina-vladia
CRISTINA VLĂDIA

Proiectul lor are ca scop organizarea unei activități lunare de igienizare pe domeniul public Anina și a unei campanii de conștientizare a nevoii de curățenie în comunitate pe parcursul unei perioade de 8 luni.

Grupul de tineri din Anina intitulat ”Fă rai din cei ai” și-a propus, cu sprijinul Consiliului local Anina, să implementeze un proiect al cărui scop final este crearea în comunitatea Anina a unei atitudini și a unui comportament responsabil pentru un mediu înconjurător curat.

Așadar, echipa, prin munca în acest proiect, își dorește îmbunătățirea curățeniei pe domeniul public, informarea cetățenilor din Anina despre importanța menținerii curățeniei în comunitate, precum și implicarea acestora în viața comunității.

Victoria, Eusebiu, Daria, Bianca și Cristina vor identifica cele mai sensibile locații din Anina, vor pregăti materiale de informare, vor fi prezenți într-o ședință a Consiliului local pentru semnarea unui parteneriat cu autoritățile, vor recruta și instrui voluntari cu care vor lucra cot la cot pentru igienizarea lunară a câte unei zone problematice și vor crea și pune pe roate o campanie de infomare și PR pentru acțiunile de igienizare, astfel încât să atragă comunitatea în activități comune.

Bine ai venit în Anina curată!

Echipa proiectului Traseu cicloturistic în munții Aninei

octavian-sintion
OCTAVIAN SÎNTION
ligia-trisca
LIGIA TRIȘCĂ
fabian-swoboda
FABIAN SWOBODA
adelina-hurmuzache
ADELINA HURMUZACHE
andrei-paiu
ANDREI PAIU

Proiectul își propune să valorifice potențialul turistic al zonei Anina prin crearea unui traseu montan care va putea fi străbătut cu bicicleta.

Dacă ehipa ”Fă rai din cei ai” și-a propus o Anina mai frumoasă și mai curată, un alt grup de adolescenți doresc să valorifice această inițiativă și să facă Anina și mai interesantă pentru tinerii din localitate și, mai ales, pentru turiști.

Astfel, Octa, Ligia, Fabian, Paiu și Adelina s-au gândit cu drag la comunitatea lor și speră ca, prin acest proiect, să crească pontențialul turistic și calitatea vieții locuitorilor prin crearea în zona Anina a unui traseu special amenajat pentru biciclete, destinat vizitatorilor.

Cei cinci tineri vor identifica un potențial traseu cicloturistic, vor mobiliza comunitatea, vor crea și implementa o campanie de informare destinată autorităților locale, precum și o campanie de promovare a traseului turistic în comunitate și nu numai!