Invitați eveniment Anina

Deoarece, fără sprijinul și bunăvoința invitaților noștri nu am fi putut organiza toate atelierele și activitățile acestui festival, vă prezentăm pe scurt fiecare persoană implicată:

Atelierele de dezvoltare personală

Adriana Șerban

Cunoașterea de sine – un drum până departe.

A te cunoaște reprezintă un avantaj în fața oricărei provocări. Ni se întâmplă tuturor să fim puși în fața unei decizii de luat. Înainte să dăm un răspuns, ceva se întămplă: gânduri, amintiri, emoții ne trec prin tot corpul. Cum luăm deciziile, ce ne influențează, ce răspuns am da dacă consecințele ar dispărea? Toate întrebările au aceelași răspuns: depinde de tine!

Un atelier de 3 ore în care afli câte puțin despre cum funcționează mintea umană, cum învățăm și cum facem alegeri.

Sunt un om curios, mereu întrebându-mă cum funcționează lumea. Mă fascinează psihologia și evoluția culturală a oamenilor. Ca să înțeleg mai bine, am început cu a mă cunoaște pe mine. Am fost voluntar aproximativ 6 ani prin diverse organizații și proiecte, am lucrat 3 ani în televiziune și în ultima vreme m-am dedicat educației. Creez experiențe de învățare pentru adolescenții din Learnity, comunitatea democratică de liceeni. Visez să fac înconjurul lumii într-o bună zi.

Mugurel Călin

Experiențial între extraordinar și ce funcționează cu adevarat!

Atelierul a fost gândit ca o serie de exerciții practice, exerciții prin care participanții vor intra în contact cu ei înșiși pentru a experimenta ce înseamnă să simți când ai luat o decizie. În același timp, vor înțelege importanța alianțelor strategice și care este motivul pentru care, dacă vrei să ajungi departe, este necesar să ai un însoțitor sau mai mulți. Vor învăța să se repoziționeze în așa fel încât noua poziționare îi poate împuternici. Vor înțelege că trecutul a fost scris, că acesta nu este egal cu viitorul și că singurul moment în care se poate schimba ceva cu adevarat este în prezent.

Despre jocul minții și povestea ei și cum aceasta poate deveni o unealtă extraordinară.

Culmea, țineam minte că și tatăl meu a muncit în mină și, când l-am sunat să îl întreb, mi-a confirmat că a fost miner în minele de metale neferoase care aparțineau de Deva :).

Mi se zice Mugurel și sunt Coach. Sunt precum o oglindă, uneori tulbure, alteori clară precum cristalul. Râd mult. Râd fără să caut motiv, mă place râsul și este cu mine mai mereu. Despre coaching, hmmm…curaj, risc, recompensă, zâmbet, frustrare, recompensă. Îmbrățișez viața și așa realizez că mă îmbrățișez pe mine. Deschid portițe, nu către undeva, ci către cineva, către mine, către tine, către A Fi! Fără ”eu”, fără ”tu”, fără ”să te simți pierdut”… Hai acasă :)! Nu ai plecat niciodată! Hahaha și totuși – Bine ai venit!… Simți, ești viu!… nu doar exiști, EȘTI!.

Adrian Miu

Atelier de ascultare

Atelierul este o oportunitate de a experimenta ascultatul pe bune. De multe ori nu ne înțelegem cu ceilalți din cauza comunicării deficite care se întâmplă între noi. De și mai multe ori ne simțim tristi sau nervoși fără să ne putem explica de ce. Totul pleacă de la ascultare. Ascultarea emoțiilor și a gândurilor mele și ascultarea celui cu care comunic. În cadrul atelierului vom face două exerciții, unul de ascultare a subconștientului nostru și unul de ascultare al interlocutorilor noștri.

Am o pasiune încă de mic, pasiune care s-a regăsit mereu în ceea ce am făcut, pasiune care m-a ținut în permanență entuziasmat de ceea ce fac și de ceea ce sunt. Sunt pasionat de viață. Vreau să o înţeleg, să mă bucur de ea la maxim, să experimentez tot ce este de experimentat şi să cunosc pământul pe cât posibil.

Expoziție de fotografie din toate timpurile (tatăl și fiul Izvernari Gheorghe)

Facem o incursiune în viața minieră din toate timpurile și ne delectăm cu o expoziție de fotografie-bijuterie, cu imagini surprinse de tatăl și fiul Izvernari Gheorghe (The gallery pizza).

Atelier de fotografie alternativă de patrimoniu cu Ovidiu Micșa (Mina de Idei)

Mina de Idei Anina a pregătit la Anina Fest un atelier de fotografie alternativă de patrimoniu cu aparate confecționate de participanți chiar în cadrul atelierului! După o scurtă prezentare a principiilor de funcționare a aparatelor de tip “pinhole”, participanții vor construi propriile stenope, vor fotografia cu ele și își vor developa singuri materialele fotosensibile.

Suntem onorați să îl avem ca mentor pe Ovidiu Micșa, arhitect, fotograf și asistent asociat în cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism Timișoara.

La povești cu oamenii locului despre istoria Aninei și potențialul său turistic

Stăm la povești împreună cu oamenii locului care pun cap la cap momentele cheie din viața Aninei și dezbat posibile scenarii pentru revigorarea orașului. Invitați speciali sunt Horea Murgu, excelent inginer de sunet și profesor universitar care s-a născut în Anina, precum și Ionel Bota, director al Teatrului Vechi Mihai Eminescu din Oraviţa. Din partea Aninei, participă Gigi și Moso, dar și toți ceilalți oameni care sunt preocupați de soarta Aninei.

Horea Murgu

Horea s-a născut în 1949, la Anina și a realizat destule până acum, știind că mai vrea să trăiască încă vreo 40 de ani. Multe persoane îl stiu ca pe un excelent inginer de sunet, cu peste 40 de lung metraje, sute de scurt metraje și piese de teatru în echipe cu mari regizori sau ca profesor universitar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Dar a fost și actor, și alpinist, și demnitar și șef al delegației române în Comitetul Director pentru Mass Media de la Strasbourg, și prorector, și speolog. În ultimii 8 ani s-a numărat printre fondatorii Asociației ARC pentru Coaching profesionist din România. De 5 ani ține cursuri și studențlor de la Universitatea Alternativă, pe care îi inspiră cu poveștile lui de viață.

Ionel Bota  

Poet, critic şi istoric literar, publicist, profesor, animator fervent al vieţii literare din Oraviţa, s-a născut în 31 octombrie 1954 în Lupeni (jud. Hunedoara). Absolvent al Facultăţii de Istorie şi Filosofie din Cluj, al unui doctorat în istorie la Universitatea din Cluj, echinoxist din studenţie, care a condus destinele Teatrului “Mihai Eminescu” din Oraviţa. Cu migălozitatea cercetătorului, cu sensibilitatea poetului, cu aciditatea publicistului, Ionel Bota este un model de hărnicie şi tenacitate.

Muzică și dansuri populare

Fanfara de copii a Casei de Cultură Anina – Instructor dirijor: Laiu Aurel

Grup vocal și Ansamblul de dansuri populare Doina – Casa de Cultură Anina – Coordonatorul ansamblului: Mihai Chiper, Coregrafi: Nițu și Olimpia Moica, Instructor Grup vocal: Cosmin Cega

Ruva Maria, elevă clasa a IIIa la Liceul Mathias Hammer – învățător: Focht Ramona și instructor: Meila Anișoara

Sonia Tivodor, elevă clasa a IIIa la Liceul Mathias Hammer – învățător Adriana Rusu

Ansamblul Hora Carașului din Oravița – solistă: Lorena Nica, Coregraf: Viorica Chișarău și directorul ansambului: Sorin Chișarău

Formația Milan Todor – soliști: Nicu Miulescu, Snezana Bosca, saxofon: Costi Moise, vioară: Sebastian Gherlita, acordeon: Milan Todor, orgă: Petronel Daniel

Eliza Bunu

Eliza Bunu este plină de energie și cu dragoste imensă pentru muzică și dans. A participat la X Factor și se simte artista în fiecare secundă a vieții ei. O scenă și un microfon și vâ va transmite tot entuziasmul ei. Se exprima în toate stilurile de muzică posibile. Să fie artă! Să fie bucurie!

We singing colors

We Singing Colors şi-a format o identitate aparte aşezându-se confortabil în zona foarte melodică a indie-ului, ca stil muzical, şi experimentând constant în ceea ce priveşte locurile şi felurile în care cântă: de la intimitatea unui taxi, la atmosfera din pădure sau naturaleţea unei cântări acustice şi până la scenele de festival. Dumincă vor cânta într-un decor de vis aflat în mișcare – cu trenul, pe ruta Anina-Oravița, una dintre cele mai spectaculoase căi ferate care traversează munții cu serpetine și curbe abrupte, 10 viaducte și 14 tunele, denumită și Semmeringul Bănățean.

A-C Leonte

Premiată anul trecut pentru cea mai bună vocalistă la Festivalul Internațional de Jazz Johnny Răducanu, Ana Cristina Leonte este unul dintre cele mai interesante nume ale noii generații. Cel mai nou proiect al ei combină experiența muzicii live, colaborarea cu diverși instrumentiști în studio și sunetele electronice, într-un sound cu influente trip hop, new soul, drum & bass, dub și hip hop.

Vanotek

Vanotek este un artist aflat în ascendență, după ce release-ul său My Heart is Gone a ajuns în Top 10 al celor mai difuzate piese românești și în Top 3 al celor mai „shazamuite” piese din România. Fără dar și poate, My Heart is Gone este lovitura de grație pe care un DJ român a reușit să o dea pe scena internațională.