Eveniment Bozovici

cover-photo_festivalul-traditiilor

“Frunză verde ca iglica,
Apa noastră-i Rudărica,
Şi-avem mori pe-al nostru râu,
Macină boabe şi grâu”

…spune un vers popular din zona Rudăriei.

Și se mai spune că aici se macină timpul și că dacă dormi peste noapte în Moara Îndărătnică și lași moara să macine în gol, întinerești.

Vă invităm, așadar, să întinerim împreună la Festivalul tradițiilor – Almăjul renaște!

Pe 9 aprilie, în Parcul Central din Bozovici, oamenii locului, dar și invitați de seamă vin să vă distreze și să dezvăluie tot ce e mai frumos și mai valoros în zonă: delicii culinare locale, folclor și umor cu bătrânii satului, expoziții de costume populare lucrate acum sute de ani, spectacole de dansuri tradiționale și lecții de dans pentru împiedicați. Ne adunăm la șezătoare unde almăjene iscusite ne arată cum se cos motivele populare ori cum se toarce lâna din moși-strămoși. Apoi, plecăm în plimbare cu căruța la cel mai mare parc de mori de apă din Europa unde aflăm, din vorbele bătrânilor, legendele morilor.

Pentru liceenii locului, am pregătit un atelier despre viața de după liceu, iar pentru cei care cred că țara Almăjului merită mai mult, un atelier despre promovarea pe internet cu My secret Romania.

Când se lasă seara, o să răsune tot Bozoviciul pe ritmurile ADDEI care vine să ne (în)cânte!

Gealurili, pădurili, lacurili șî cascagili linișcitoare dîn împrejurimi întrăjesc tabloul almăjan șî vă cheamă să stați numai câta șî să aflați lumea dă povastă a Almăjului.

Festivalul este organizat de tineri din Bozovici care vor să pună în valoare ce e mai frumos și prețios pe Valea Almăjului.

afis-eveniment-bozovici