Bozovici

CINE SUNTEM

Suntem 122 de tineri din Valea Almăjului, plini de energie și dornici de experiente noi, care ne dorim să scoatem în evidență potențialul turistic al împrejurimilor caselor noastre și să îl readucem la viață. Suntem elevi sau foști elevi ai liceului Eftimie Murgu, marea majoritate având cel puțin un părinte plecat în străinătate.

Totul a început cu tabăra de la Râul Alb, unde am petrecut o săptămână fără semnal la telefon și fără internet, dar unde am descoperit ce înseamnă acest proiect și cum ne poate ajuta. Am învățat cum să comunicăm, cum să convingem și cum să ne susținem ideile, cum să ne organizăm și cum să-i organizăm pe alții, cum să devenim antreprenori și cum am putea să creștem odată cu comunitatea noastră.

lia-sofia-tiraLia-Sofia Țira

„Din propria mea perspectivă, acest proiect a însemnat o contribuție la dezvoltarea unor competențe ale noastre, ca atitudini, abilități și cunoștințe. N-am făcut ceva doar ca să fie facut. A fost un stimul și sprijin al creativității și chiar al performanței, a multor oameni din acest cerc, care au contribuit cu drag, căci fără… nu cred că mai ieșea atât de aparte și rămânea dat uitării. N-am avut nimic de pierdut; am câștigat o experiență tare drăguță și utilă pentru atunci, ce poate fi folosită și pe mai departe, cu certitudine. Ce pot să spun: sunt într-adevăr bucuroasă că am facut parte din această „provocare” și că n-am rămas acasă în „zona de confort.”

sorina-tomeniucSorina Tomeniuc

„Mă bucur foarte mult că am făcut parte din acest proiect, deoarece am avut ocazia să comunic cu persoane cu care nu am mai comunicat așa de mult, am întâlnit „oameni faini” și partea cea mai faină e că ne-am distrat…am format o echipă și ne-a ieşit. Cu siguranță, dacă nu era acest proiect, evenimentul nu ar fi avut loc. Deci totul se datorează vouă că ne-ați sprijinit și „a-ți tras de noi”, ne-ați ajutat mult și vă mulțumim.”

iustina-turneaIustina Iasmina Turnea

„Pentru mine, acest proiect a însemnat o experiență unică. M-a ajutat să învăț ce înseamnă lucrul în echipă cu adevărat și, nu în ultimul rând, să devin o persoană mai bună. Aici am întâlnit oameni minunaţi şi am reuşit să-mi fac câţiva prieteni noi. Am învăţat să-mi exprim opinia în faţa oamenilor, lucru ce mă va ajuta enorm de mult pe viitor. Am devenit mult mai sigură pe mine şi mult mai optimistă. În cadrul activităților mi-am dat seama că lucrul în echipă are o foarte mare importanţă, iar pentru a reuși să realizezi ceva trebuie să treci peste neînțelegerile care există și să combini munca cu distracția.”

patricia-cirpanPatricia Cîrpan

„Ce a însemnat pentru mine proiectul RĂMÂI? Pentru mine a însemnat foarte multe lucruri, dar cele mai importante sunt că am învățat lucruri esențiale despre organizarea comunitară, despre cum trebuie să abordez o persoană importantă din localitate, precum dl. primar, să mă fac auzită de dânsul, despre cât de minunat este să lucrezi la comun cu alți oameni și să devii un „tot” cu ei, despre cum trebuie să abordez un proiect care cred eu că merită tot efortul pe care îl depunem! Pentru mine a fost o șansă unică de a învăța anumite lucruri de care sunt sigură că voi avea nevoie în viitor.”