Anina

CINE SUNTEM

Suntem 122 de tineri din Anina, un fost oraș minier în care toate minele au fost închise, care ne dorim să scoatem în evidență potențialul turistic al orașului nostru și să îl readucem la viață. Suntem elevi sau foști elevi ai liceului Mathias Hammer, marea majoritate având cel puțin un părinte plecat în străinătate.

Totul a început cu tabăra de la Râul Alb, unde am petrecut o săptămână fără semnal la telefon și fără internet, dar unde am descoperit ce înseamnă acest proiect și cum ne poate ajuta. Am învățat cum să comunicam, cum să convingem și cum să ne susținem ideile, cum să ne organizăm și cum să-i organizăm pe alții, cum să devenim antreprenori și cum am putea să creștem odată cu comunitatea noastră.

octavian-sintionOCTAVIAN SÎNTION

„Am ramas surprins si placut impresionat de lucrurile si activitatiile ce s-au întâmplat in cadrul proiectului RAMAI La Scoala pentru Comunitatea Noastra!”. In mod special ma bucur ca am avut ocazia sa cunosc oameni noi, dar si ca am ramas cu foarte multe amintirii plăcute, începând cu tabăra organizata la Râul Alb, unde am învățat foarte multe lucruri noi despre organizarea unui eveniment, antreprenoriat, comunicare si organizare comunitara, fiind coordonați de cei de la ActiveWatch, carora le mulțumesc cu aceasta ocazie pentru ce au reușit ei – într-un timp scurt, spun eu, ne-au învatat pe toții cei înscriși in proiect foarte multe lucruri noi.

Dupa aproape un an de proiect mi-au rămas in minte, in mod special, zilele de pregătire a evenimentului, cat si evenimentul in sine, unde am vazut cu adevărat ce înseamnă si cum sa punem in practica tot ce am învățat in acea săptămana de tabara. Spun cu multă sinceritate ca pentru mine a fost o experiența plăcuta pe care, fără ajutorul vostru, poate nu aveam ocazia sa o trăiesc.”

daria-drozdDARIA DROZD

„Acest proiect a însemnat foarte mult deoarece am invatat lucruri noi, am avut experiente noi si m-a ajutat sa învăț foarte mult cum sa comunic …Si in primul rand tabără de la Râul Alb a fost o experienta minunată, dar si workshop-ul de scriere de proiecte. A fost prima oară cand am prezentat un proiect in fata unor persoane necunoscute sau mai putin cunoscute si emotile care ne-au inundate atunci au fost unele extrem de minunate, dar si foarte tensionate. La fel, a fost o experienta foarte frumoasa si interesantă, dupa parerea mea. important este ca am invatat lucruri importante si vreau sa le multumesc celor care sau ocupat de noi pentru a invata ceva. Imi doresc sa mai pot participa in astfel de proiecte.”

victoria-lazarVICTORIA LAZĂR

„Tabăra a fost lumina data de tinerii care au ales sa își petreacă timpul aici. Pentru mine a însemnat mult, am ajuns sa ii cunosc pe cei apropiați cat mai bine, am legat noi prietenii cu cei de la Bozovici, multe amintiri frumoase care mă fac sa vreau să revin din nou in aceasta tabăra plină de oameni minunați de la care am avut ce învața. Un proiect neașteptat pentru tinerii din Anina, dar a fost primit cu brațele deschise. A fost cea mai frumoasă perioadă a verii și astept cu nerăbdare sa se repete.”

mocoCRISTIAN MOCO

„Sunt Moco, am 24 de ani si acum sunt proprietarul unei frizerii in Anina. Ideea de a-mi deschide o frizerie o aveam de mult timp in plan, insa, in tabara de la Raul Alb, in cadrul cursurilor de antreprenoriat, am dezvoltat idea si asa am ajuns sa o pun in practica. Wrokshop-uirle si intalnirile la care am participat prin intermediul acestui proiect m-au ajutat sa invat lucruri noi despre comunicare si organizare si mi-au dat increderea sa pornesc o afacere pe cont propriu. Am avut ocazia sa cunosc oameni noi de la care am invatat multe lucruri si alaturi de care am petrecut momente pe care mi le voi aduce aminte mult timp de acum inainte.”