Festivalul Tradițiilor – Almăjul Renaște

18 Oct
festivalul-traditiilor-almajul-renaste

Festivalul Tradițiilor – Almăjul Renaște

Festivalul Tradițiilor Almăjul Renaște, organizat de tineri din Bozovici care și-au propus să pună în valoare ce e mai frumos și prețios pe Valea Almăjului, face parte din proiectul  La școală pentru comunitatea noastră, implementat de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu Asociația ActiveWatch, în perioada februarie 2015-aprilie 2016.

Proiectul a urmărit să crească frecvența școlară și șansele de acces pe piața muncii pentru tinerii din zonele Anina și Bozovici. S-a observat că tinerii din aceste localități recunosc și sunt mândri de potențialul turistic, sportiv și cultural al localităților lor. Astfel, proiectul a pornit de la interesele elevilor și a înființat două cluburi în care tinerii să deprindă abilități folositoare pe piața muncii și care au legătură cu promovarea turistică a localităților lor, dar care, în același timp să-i apropie de școală.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Bozovici.

Reușita festivalului a fost de excepție, prima parte cu ateliere specifice, obiceiuri, tradiții, muzică populară și promovare turistică, iar cea de-a doua parte cu două recitaluri susținute de Eliza Bunu și Adda. Seara s-a încheiat cu bucuria tinerilor almăjeni, prezenți în număr foarte mare în Parcul Central din Bozovici, care prin atitudinea lor au arătat că merită acest festival.

Deși este un partener fidel al evenimentelor almăjene, site-ul Repere Almajene nu fost nici măcar invitat la acest festival, spre deosebire de alți parteneri media. Repere Almajene vă oferă fotografii și înregistrarea video a evenimentului, păstrând aceeași linie – partener media al Almăjului.

Sursa www.reperealmajene.ro