Copiii din Anina și Bozovici merg „La școală pentru comunitatea noastră”

06 Oct
copiii-din-anina-si-bozovici-merg-la-scoala-pentru-comunitatea-noastra

Copiii din Anina și Bozovici merg „La școală pentru comunitatea noastră”

200 de elevi din orașul Anina și din localitatea învecinată Bozovici sunt implicați în această perioadă în proiectul „La școală pentru comunitatea noastră”, proiect implementat de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, în colaborare cu asociația Active Watch din București. Scopul final al proiectului îl reprezintă educarea tinerilor în sensul aprecierii valorilor și frumuseților care îi înconjoară, dar și pentru găsirea unor căi de promovare a acestora.

Am auzit foarte des ideea că există un mare potențial turistic în zonă, încă neexploatat și ne-am gândit să le arătăm tinerilor cum pot să exploreze acest potențial turistic pentru că soarta acestor comunități depinde foarte mult și de ceea ce ei vor decide să facă pe viitor”, a precizat pentru Reper 24, Irina Georgescu, formator în cadrul proiectului.

Practic, cei 200 de elevi din Anina și Bozovici au fost inițiați în noțiuni ce țin de comunicare, organizarea de evenimente, turism, antreprenoriat și organizare comunitară, totul pentru a li se arăta cum își pot urmări interesele și cum pot pune în evidență ceea ce este deja valoros în comunitățile din care provin.

21529345121_6c45ca91ac

Proiectul va continua până în 2016, în luna mai a anului viitor, participanții trebuind să organizeze câte un eveniment în Anina și în Bozovici. Prin intermediul acestuia, tinerii vor încerca să testeze câteva din ideile de afaceri dezvoltate în cadrul proiectului, idei prin intermediul cărora să pună în valoare și lucrurile reprezentative pentru comunitatea în care trăiesc și care merită să fie promovate.

Practic, rezultatele proiectului nu vor fi vizibile imediat, fiind vorba de o muncă ale cărei roade vor deveni vizibile de abia peste câțiva ani. „Scopul proiectului este ca acești copii să rămână în localitățile de proveniență și să încerce să dezvolte ceea ce este frumos în fiecare din aceste localități”, a precizat managerul de proiect, Valeria Ungur.

Pentru a-și arăta de pe acum implicarea în viața comunității, o parte a tinerilor implicați în proiect, elevi din Anina, au dorit să le facă o surpriză participanților la tabăra „Mina de idei”, arhitecți care au dezvoltat o strategie de dezvoltare a Aninei prin intermediul turismului cultural industrial: un flash mob sau mai pe românește un scurt dans, prin care să le transmită celor prezenți mesajul că elevii din Anina își doresc un viitor mai bun pentru orașul în care trăiesc.

Karina TINCUL

Sursa www.reper24.ro

Write a Reply or Comment