La școală, pentru comunitatea noastră!

10 Iul
comunicat-ramai-la-scoala

La școală, pentru comunitatea noastră!

Titlu proiect: PET070 – La școală, pentru comunitatea noastră!

Promotor de Proiect: Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin

Reșița, 10 iulie 2015

COMUNICAT DE PRESĂ

RĂMÂI

La școală, pentru comunitatea noastră!

În această perioadă, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu Asociația ActiveWatch, implementează proiectul La școală, pentru comunitatea noastră!, în două unități școlare din județ: Liceul “Mathias Hammer” din Anina și Liceul Teoretic “Eftimie Murgu” din Bozovici.

În săptămâna 6-10 iulie, la Anina și Bozovici, cadrele didactice implicate în proiect participă la cursuri de formare pentru a aplica metode de a face materia școlară mai atractivă și pe înțelesul fiecărui elev și a deprinde abilități de comunicare interpersonală.

Rămâi este îndemnul proiectului La școală, pentru comunitatea noastră!, care este adresat tinerilor din localitățile Anina și Bozovici, cu scopul de a crește frecvența școlară și a șanselor de acces pe piața muncii a acestora. Proiectul este un demers integrat în dezvoltarea sustenabilă a celor două localități, implicând, în același timp, în activitățile sale, profesorii, părinții, cât și autoritățile locale.

Conferința de lansare a proiectului La școală, pentru comunitatea noastră! a avut loc marți, 30 iunie 2015, la Casa de Cultură din Bozovici.

La eveniment au participat elevi, profesori, părinți și autorități din Anina și Bozovici, cele două localități în care se implementează proiectul.

Proiectul își propune să pornească de la interesele elevilor în potențialul turistic, sportiv și cultural al celor două localități și să înființeze 2 cluburi în care tinerii să deprindă abilități folositoare pe piața muncii și care au legatură cu promovarea turistică a localității lor, dar care, în același timp, să-i apropie de școală (prin condiționarea accesului la cluburi, de o frecvență școlară bună).

În acest sens, elevii vor fi instruiți cu privire la modurile și posibilitățile reale de implicare a membrilor comunităților în viața localităților din care fac parte, precum și în domenii cum ar fi comunicarea, organizarea de evenimente și antreprenoriatul.

Părinții din localități, precum și cei plecați în străinatate, vor fi subiectul unei campanii de informare și conștientizare cu privire la necesitatea unei frecvențe școlare bune a copiilor lor și la metode de control a acesteia.

Proiectul La școală, pentru comunitatea noastră! este implementat de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu Asociația ActiveWatch, în perioada februarie 2015-aprilie 2016 și este finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Pentru detalii suplimentare vizitați www.rămâi.ro sau trimiteți un e-mail la adresa aurora.monica@gmail.com, persoană de contact Aurora Vasile.

Inspector școlar general,

Profesor doctor NICOLAE GRINDEANU

 

Write a Reply or Comment